Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

De Techniekpact-ambassadeur

Ans Hekkenberg in gesprek met Nobelprijswinnaar William E. Moerner tijdens het jaarlijke FOM-congres DutchBiophysics. Foto: Bram Saeys.

NTvN 90-04

Het aprilnummer is uit!

Zwaartekrachtgolfdetector LISA

De Europese Ruimtevaartorganisatie ESA heeft groen licht gegeven voor de lancering van de zwaartekrachtgolfdetector LISA. Lees meer over deze detector in het aprilnummer. Credits: ESA–C.Carreau.

Vorige Volgende

Artikel

De Techniekpact-ambassadeur

Gepubliceerd: 1 November 2016 11:15

Ans Hekkenberg studeerde natuur- en sterrenkunde in Nijmegen. Na een stage bij New Scientist werd ze freelancewetenschapsjournalist. Dit combineert ze met haar werk als communicatieadviseur bij FOM. Sinds kort is ze ook ambassadeur van het Techniekpact.

Waarom ging je natuurkunde studeren?
Ik herinner me zomervakanties in Frankrijk, waarin ik met mijn vader op het gras lag, starend naar de sterrenhemel. We vroegen ons af hoe het heelal oneindig kan zijn, wat zwarte gaten zijn, hoeveel ‘niks’ er in het heelal zit. Die vragen hebben me nooit losgelaten. Op de middelbare school vond ik natuurkunde ‘wel leuk’, maar het vak had mijn hart nog niet gestolen. Op dat niveau staat het vak nog ver af van die spannende vragen. Om toch een stapje dichter bij de antwoorden te komen, koos ik voor de studie natuur- en sterrenkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Lees het volledige interview in het novembernummer van het NTvN.