Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

NTVN 83-12

Het decembernummer is uit!

Blended learning

TU Eindhoven maakt gebruik van blended learning om de grote aantallen studenten passend onderwijs te geven. Hier geeft docent Richard Engeln een demonstratie van het concept de slinger. Foto: Bart van Overbeeke.

Technische natuurkunde aan hogescholen

Lodewijk Arntzen schrijft in zijn artikel over technische natuurkunde aan hogescholen. Een van de onderwerpen waar je je in kan verdiepen is grafeen, waarmee oprolbare monitoren en flexibele zonnecellen mee te maken zijn. Foto: Eduard Bonnin Turina | Dreamstime.com.

Vorige Volgende

Artikelen - Juni

Een fysische sportzomer

De sportliefhebbers onder de NTvN-lezers zitten deze zomer gebeiteld. In 2016 staan de Olympische Zomerspelen (augustus) en het EK voetbal (juli) voor de deur, al blijft de Nederlandse inbreng bij het laatstgenoemde evenement waarschijnlijk beperkt tot de fluitprestaties van scheidsrechter Björn Kuipers.

Lees meer →

De kunst en wetenschap van het wielrennen

Als je wilt winnen moet je gewoon heel hard fietsen. Dat is een waarheid als een koe, maar hoe doe je dat nu?

Lees meer →

De klapschaats

In de aanloop naar Olympische Spelen zijn sporters en hun begeleiders naarstig op zoek naar technologische innovaties om hun uitgangspositie ten opzichte van concurrenten te verbeteren. De verschillen aan de top zijn klein...

Lees meer →

Bellen vertellen hoe we sneller kunnen zwemmen

Zwemmen is altijd een belangrijke tak van sport geweest in Nederland. Ook wereldwijd gezien is het een van de grotere atletische sporten. Er wordt veel gedaan om nieuwe records neer te zetten.

Lees meer →