Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Women in Physics

NTVN 85-06

Het juninummer is uit

Metabiomaterialen

In het artikel 'Metabiomaterialen: van strikjes tot zeepfilms en origami' vertellen Sebastien Callens en Amir Zadpoor over hun onderzoek naar metabiomaterialen. Dit zijn metamaterialen die specifiek ontworpen zijn voor biomedische doeleinden, zoals voor het vervangen van ziek of defect weefsel. Foto: Marieke de Lorijn

Vorige Volgende

Artikel

Women in Physics

Gepubliceerd: 1 oktober 2017 13:00

Deze zomer nam een Nederlandse delegatie namens NNV en NWO deel aan de International Conference on Women in Physics (ICWIP) in Birmingham, Engeland. In dit artikel krijgt u een impressie van de conferentie, waarbij de nadruk ligt op de Nederlandse bijdrage en de ontwikkelingen die ook voor Nederland van belang kunnen zijn. Het was een geweldige ervaring om met zo veel vrouwen uit zo veel landen gewoon inhoudelijk over natuurkunde te kunnen praten.

Auteur: Els de Wolf.

Lees het volledige artikel in het oktobernummer van het NTvN.