Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Women in Physics

NTvN 85-03

Het maartnummer is uit!

Periodieke systemen

Het periodiek systeem van chemische elementen werd 150 jaar geleden door Dmitri Mendelejev ingevoerd. Ongeveer vijftig jaar later volgde de overgang naar een fysische verklaring die echter pas honder jaar later in het systeem van elementaire deeltjes van het standaardmodel met het higgsboson zijn voltooiing vond. Lees er alles over in het maartnummer van het NTvN. Illustratie: Welcomia | Dreamstime.com.

Vorige Volgende

Artikel

Women in Physics

Gepubliceerd: 1 oktober 2017 13:00

Deze zomer nam een Nederlandse delegatie namens NNV en NWO deel aan de International Conference on Women in Physics (ICWIP) in Birmingham, Engeland. In dit artikel krijgt u een impressie van de conferentie, waarbij de nadruk ligt op de Nederlandse bijdrage en de ontwikkelingen die ook voor Nederland van belang kunnen zijn. Het was een geweldige ervaring om met zo veel vrouwen uit zo veel landen gewoon inhoudelijk over natuurkunde te kunnen praten.

Auteur: Els de Wolf.

Lees het volledige artikel in het oktobernummer van het NTvN.