Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Op een rimpeling in de ruimtetijd naar de Physicaprijs

NTvN 83-11

Het novembernummer is uit!

Quantumschaalmodel

Artistieke weergave van het centrale gedeelte van de chip waar een aantal elektronen in een kunstmatig rooster van drie roosterpunten wordt gevangen. Lees er meer over in het artikel van Toivo Hensgens in het novembernummer. Illustratie: J. Edwards, JQI.

Vorige Volgende

Artikel

Op een rimpeling in de ruimtetijd naar de Physicaprijs

Gepubliceerd: 1 april 2017 15:00

Jo van den Brand ontvangt op 7 april tijdens FYSICA 2017 in Groningen de Physicaprijs 2017. Dit voor zijn pioniersrol in Nederland in het zoeken naar zwaartekrachtgolven en in het bijzonder voor zijn bijdragen aan de revolutionaire eerste directe detectie van een zwaartekrachtgolf in 2015. Hiermee is niet alleen een compleet nieuw venster op ons universum open gegaan, maar wordt het bijvoorbeeld ook mogelijk Einsteins algemene relativiteitstheorie tot in detail te testen.

Auteur: Frank Linde.

Lees het volledige artikel over Jo van den Brand in het aprilnummer van het NTvN.