Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

NTvN 90-03

Het maartnummer is uit!

Helderheid over (de toekomst van) de Hyperloop

Ergens tussen de dromen van futuristisch vervoer en de harde realiteit van natuurkundige wetten bevindt zich de Hyperloop. Lees er alles over in een artikel in het maartnummer.

Vorige Volgende

Artikelen - March

Uitslag NTvN-Prijsvraag

Jaarlijks schrijft het NTvN de NTvN-Prijsvraag uit. De deelnemers worden uitgedaagd om een artikel te schrijven over hun (recente) promotieonderzoek dat optimaal leesbaar en aantrekkelijk is voor het lezerspubliek van het NTvN.

Lees meer →

Schaatsen over water

Het feit dat ijs glad is zorgt er niet alleen voor dat gletsjers naar beneden glijden, maar ook dat je erop kunt schaatsen, terwijl dat niet kan op glas of beton. Maar wat maakt ijs glad?

Lees meer →

Echt zwaar

Gevoel voor timing kun je Martijn van Calmthout niet ontzeggen met het uitkomen van zijn boek Echt zwaar in 2017, het jaar dat de Nobelprijs voor de Natuurkunde aan de ontdekkers van zwaartekrachtgolven is uitgereikt.

Lees meer →

Explaining science to society

Afgelopen januari organiseerde de NNV voor de negende keer een eigen sessie tijdens Physics@Veldhoven. Johan Klootwijk en Diederik Jekel leidden de sessie met de titel Explaining science to society.

Lees meer →