Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Interview met Ron Heeren

Foto: Harry Heuts Photography.

NTvN 87-01

Het januarinummer is uit!

Spintronica met roostertrillingen

Rembert Duine en Gerrit Bauer vertellen in het januarinummer over hun onderzoek naar trillingen van atomen als dragers van informatie. Illustratie: Geertje Speelman.

Vorige Volgende

Artikel

Interview met Ron Heeren

Gepubliceerd: 1 February 2020 13:00

Tijdens Physics@Veldhoven 2020 kreeg Ron Heeren de NWO Natuurkunde Valorisatie Prijs voor “zijn succesvolle vertaling van natuurkundig onderzoek naar de markt en voor zijn bijdrage aan patiëntendiagnostiek”. Hij is altijd op zoek naar methodes om zijn werk te valoriseren en naar samenwerking tussen verschillende disciplines.

Auteur: Esger Brunner.

Een spraakwaterval met een zee aan ideeën, dat is Ron Heeren in een notendop. De universiteitshoogleraar aan de Universiteit van Maastricht vertelt bevlogen over het in 2014 opgerichte Maastricht MultiModal Molecular Imaging Institute (M4I). Het multidisciplinair ingerichte instituut ontwikkelt nieuwe afbeeldingstechnieken voor de gezondheidszorg. “Ik geloof heel erg sterk in interdisciplinair onderzoek,” vertelt Heeren. “We hebben kantoren waar een chirurg, met een fysicus, een bio-informaticus en een patholoog bij elkaar zitten. Op die manier worden ze dagelijks blootgesteld aan elkaars problemen én oplossingen, dan kunnen ze wat van elkaar leren. Dat creëert een heel bijzondere onderzoeksdynamiek. Dat vind ik echt fantastisch.”

Lees het volledige interview met Ron Heeren in het februarinummer van het NTvN.