Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Escaperoom voor middelbare scholieren

Illustratie: Unsplash - Markus Spiske

NTvN 88-05

Het meinummer is uit!

Het zesde IPCC-rapport

In een artikel in het meinummer geven we een samenvatting en een overzicht van de werkwijze van het zesde assessmentrapport van werkgroep I van het Intergovernmental Panel on Climate Change (AR6 WGI IPCC) dat afgelopen jaar werd gepresenteerd.

Vorige Volgende

Artikel

Escaperoom voor middelbare scholieren

Gepubliceerd: 1 December 2021 13:00

Puzzels, spanning en sensatie; een escaperoom is de perfecte gelegenheid om met familie of vrienden samen te werken en de hersens even goed te laten kraken. Of ga de uitdaging aan om head-to-head met je vrienden te spelen om te laten zien dat jij de snelste en slimste bent. Steeds vaker zijn deze escaperooms niet alleen in de traditionele vorm te vinden, maar zijn er alternatieve methodes om meer mensen te bereiken. Afgelopen jaar hebben wij, een groep van acht studenten van allerlei verschillende universiteiten uit Nederland, gewerkt aan zo’n digitale puzzelkamer met als doel scholieren enthousiast te maken voor natuurkunde en techniek.

Auteurs: Gianluca de Bruin en Michiel van Laarhoven.

Lees het volledige artikel in het decembernummer van het NTvN of klik hieronder op de pdf.