Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

LeerLevels

Foto: Rosemary Dekker

NTvN 88-10

Het oktobernummer is uit!

Aanstaande industriële nanorevolutie

Onderzoekers van de Technische Universiteit Delft hebben voor het eerst een intrinsiek gedreven nanoturbine ontwikkeld, die in groot contrast staat met de huidige extern aangedreven nanomotoren. Lees er alles over in het oktobernummer. llustratie: Cees Dekker Lab / SciXel.

Vorige Volgende

Artikel

LeerLevels

Gepubliceerd: 1 December 2021 13:00

“Onderwijs ondersteunen met kunstmatige intelligentie” en “modulair, adaptief, inzichtelijk”. Dat is wat LeerLevels belooft te bieden aan docenten en leerlingen, voor het vak natuurkunde in het havo en vwo, en met toepassing in het hbo. Ik sprak oprichters Youssef el Bouhassani – docent aan de Hogeschool van Amsterdam - en Jonas Voorzanger – docent natuurkunde in Amsterdam – een paar maanden geleden, na afronding van wat een intensief schooljaar genoemd mag worden. El Bouhassani en Voorzanger wonnen dit voorjaar de eerste Hogeronderwijspremie van 1,2 miljoen euro voor hun werk, dus ze kunnen hun ambities waarmaken. Tijd voor een kennismaking.

Auteur: Michiel Thijssen.

Lees het volledige interview in het decembernummer van het NTvN of klik hieronder op de pdf.