Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

FYSICA 2022

NTvN 90-04

Het aprilnummer is uit!

Zwaartekrachtgolfdetector LISA

De Europese Ruimtevaartorganisatie ESA heeft groen licht gegeven voor de lancering van de zwaartekrachtgolfdetector LISA. Lees meer over deze detector in het aprilnummer. Credits: ESA–C.Carreau.

Vorige Volgende

Artikel

FYSICA 2022

Gepubliceerd: 1 March 2022 13:00

Met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen lijkt het er steeds meer op dat we, na twee jaar online-edities van FYSICA, op vrijdag 22 april de natuurkunde weer op locatie kunnen gaan vieren. Voor die dag staat er op de Universiteit Twente een mooi programma vol natuurkunde in de steigers. In het maartnummer besteden we uitgebreid aandacht aan het evenement.

Physicaprijs
De Physicaprijs 2022 zal tijdens FYSICA 2022 uitgereikt worden aan Ronald Hanson. Hij zal dan de bijbehorende Physicalezing houden.

Focussessies
In de middag is er volop keuze met zeven focussessies op uiteenlopende gebieden, sessies die ook in dit NTvN worden toegelicht om de keuze alvast wat voor te kunnen bereiden.

Voor iedereen
De zevende focussessie bestaat uit een paneldiscussie over inclusiviteit in de natuurkundegemeenschap. Lees hier het artikel erover uit het NTvN.