Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

FYSICA 2022

NTvN 88-10

Het oktobernummer is uit!

Aanstaande industriële nanorevolutie

Onderzoekers van de Technische Universiteit Delft hebben voor het eerst een intrinsiek gedreven nanoturbine ontwikkeld, die in groot contrast staat met de huidige extern aangedreven nanomotoren. Lees er alles over in het oktobernummer. llustratie: Cees Dekker Lab / SciXel.

Vorige Volgende

Artikel

FYSICA 2022

Gepubliceerd: 1 March 2022 13:00

Met de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen lijkt het er steeds meer op dat we, na twee jaar online-edities van FYSICA, op vrijdag 22 april de natuurkunde weer op locatie kunnen gaan vieren. Voor die dag staat er op de Universiteit Twente een mooi programma vol natuurkunde in de steigers. In het maartnummer besteden we uitgebreid aandacht aan het evenement.

Physicaprijs
De Physicaprijs 2022 zal tijdens FYSICA 2022 uitgereikt worden aan Ronald Hanson. Hij zal dan de bijbehorende Physicalezing houden.

Focussessies
In de middag is er volop keuze met zeven focussessies op uiteenlopende gebieden, sessies die ook in dit NTvN worden toegelicht om de keuze alvast wat voor te kunnen bereiden.

Voor iedereen
De zevende focussessie bestaat uit een paneldiscussie over inclusiviteit in de natuurkundegemeenschap. Lees hier het artikel erover uit het NTvN.