Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

De NNV nodigt haar leden uit voor FYSICA 2023

Op vrijdag 26 mei opent de TU Delft de deuren van het Auditorium speciaal voor het FYSICA-publiek.

NTvN 89-12

Het decembernummer is uit!

Een kernfusiereactor in de klas

Drie leerlingen vertellen in het decembernummer hoe ze een kernfusiereactor bouwden in de klas.

Vorige Volgende

Artikel

De NNV nodigt haar leden uit voor FYSICA 2023

Gepubliceerd: 1 April 2023 13:57

FYSICA is het jaarlijks terugkerende natuurkunde-evenement dat de NNV steeds in samenwerking met een andere universiteit organiseert voor een breed fysisch publiek. FYSICA richt zich op studenten, docenten, fysici werkzaam op een universiteit, het hbo, in het bedrijfsleven en bij de overheid, kortom iedereen met een natuurkundige achtergrond; de voertaal is Engels. Ook dit jaar zijn we erin geslaagd een afwisselend, actueel en boeiend programma samen te stellen. Op vrijdag 26 mei opent de TU Delft de deuren van het Auditorium speciaal voor het FYSICA-publiek. Dit artikel vormt de inleiding op een serie andere artikelen in dit NTvN die uitgebreid ingaan op de diverse onderdelen van het programma op 26 mei.

Auteur: Noortje de Graaf

Dertig jaar natuurkunde-examens
De dag start met een plenaire presentatie over dertig jaar centrale examens natuur- en wiskunde op het vwo. Loek Zonnenberg, zelf fysicus en ook wiskundedocent, is een van de auteurs van het rapport Toetsen getoetst dat recent is uitgekomen. Hij deed zeer uitgebreid onderzoek naar ontwikkelingen in het niveau van het centraal examen voor beide vakken op het vwo gedurende dertig jaar. Het NTvN besteedt deze maand ook aandacht aan het rapport (zie pagina 11). Op 26 mei presenteert Loek het werk persoonlijk en bestaat dus ook de mogelijkheid om hem vragen te stellen.

Physicalezing door Nynke Dekker
Vervolgens ontvangt Nynke Dekker de Physicaprijs 2023 en geeft zij de bijbehorende Physicalezing...

Lees het volledige artikel in het aprilnummer of bekijk hieronder de pdf.