Nederlands Tijdschrift voor Natuurkunde

Winnaars 29e NTvN-Prijsvraag

NTvN 90-04

Het aprilnummer is uit!

Zwaartekrachtgolfdetector LISA

De Europese Ruimtevaartorganisatie ESA heeft groen licht gegeven voor de lancering van de zwaartekrachtgolfdetector LISA. Lees meer over deze detector in het aprilnummer. Credits: ESA–C.Carreau.

Vorige Volgende

Artikel

Winnaars 29e NTvN-Prijsvraag

Gepubliceerd: 1 May 2023 13:00

Ook afgelopen jaar konden promovendi of pas gepromoveerden weer meedoen met de NTvN-prijsvraag. De opdracht was een artikel in te zenden dat hun onderzoek beschrijft voor de lezers van het NTvN en voldoet aan vooraf gestelde criteria zoals de regels voor plaatsing in het NTvN. Een jury van redactieleden koos daaruit de drie beste inzendingen:

1. De grenzen van de quantumfysica met ultrakoud helium door Yuri van der Werf, over de experimentele toetsing van de quantumfysica met ultrakoud helium.

2. Op weg naar de eerste observatie van het graviton door Martine Schut, over een experiment om het graviton aan te tonen.

3. Pas op - een zonnestorm op komst! door Christine Verbeke, over de modellering van zonnestormen.

De jury heeft genoten van alle inzendingen en bedankt alle zeven deelnemers hartelijk, met speciale felicitaties voor de drie winnaars. De prijzen zullen worden uitgereikt tijdens FYSICA 2023 op vrijdag 26 mei in Delft.